Idag var jag på hjärtkirurgen! 
!!!!
Fick vara med på två CABG (bypassoperationer), hålla i ett slående hjärta och i ett stilla hjärta (man stillar hjärtat under operation för att kunna operera i det, samtidigt kopplar man slangar till aortan och höger förmak och leder runt blodet i kroppen via en maskin som syresätter och pumpar det). Det var så coolt! Visst, alla organ är ju viktiga och så men jag tycker hjärtat är coolast. Och hjärnan då men den är mer läskig för den är så omtålig. Ännu en sak att lägga till i min coola lista som just nu då toppas av dessa:

1) vara med på öppen hjärtoperation
2) vara med på op av brustet aortaaneurysm 
3) elkonvertera en patient med förmaksflimmer
4) vara med på op av femoralis-TEA
5) vara med på op av hjärnan

Man kan ju se två röda trådar i vad jag tycker är coolt och det är tydligen hjärta/kärl och operation. Har inte reflekterar över det innan. Har faktiskt mest reflekterat över att jag nog inte vill bli kirurg för det verkar så stressigt och pressigt. Men man måste ju inte jobba med det man tycker är coolast. Dessutom så hamnar antagligen några av sakerna högt på listan just för att jag fått göra det själv (elkonvertering) eller känna på saker (hjärtop, TEA). Så jag tror att allt kommer ge mig mer eller mindre kickar när jag väl får börja göra det själv! Första tiden i alla fall :)

För övrigt har hela denna veckan varit väldigt rolig! Varit på kärl de tre andra dagarna och jag gillar't! Tycker det är spännande och häftigt men också läskigt och obehagligt när det blöder, så lite skräckblandad förtjusning hehe. Dessutom trevliga handledare som brydde sig om oss - sånt gör mycket! :)
Jag är min egna värsta fiende. Eller min lathet är. Skjöt på fördjupningsarbetet tills sista stund vilket resulterar i att jag tre nätter i rad gått och lagt mig efter 00.00, somnat först vid 01.00 och gått upp 05.40 för en superlång heldag som inte tar slut förrän 01.00 den heller.  Ja, ni kanske förstår vad 4,5 h jätteorolig sömn tre dagar i rad gör med mig. Jag är helt förstörd. Helt. Och så ska jag ha jour på torsdag kväll så det blir en superlåång dag. Känns som att jag har en förkylning på G och kommer däcka vilken stund som helst av det och stress, men jag kör på, för vad kan man göra? Herregud, måste lära mig ta tag i saker i tid för det funkar inte att skjuta upp när man har så tidiga morgnar och fulla dagar! 
Okej. Hade skrivit ett långt inlägg om min bristande motivation till allt där jag måste prestera (vilket också resulterar i bloggtystnad) och så när jag skulle ta bort ett markerat ord markerades all text och jag hann inte reagera på det innan jag automatisk tryckte på radera-knappen så att ALLT försvann. Så nu blir det inte något läsvärt inlägg längre. Förlåt. Men fuck världen typ.

På den positiva sidan ska jag ta uppehåll till hösten så just nu håller jag bara ut resten av terminen!