Den här dagen började inte så kalas. Föreläsningen om svampar imorse (inte svampar-i-skogen-svampar utan såna där mysiga mögel-ish-svampar-som-kan-infektera-kroppen-svampar) var inte värd att gå upp ur sängen för, tyvärr. Sen kan det också ha något att göra med att jag hamnade väldigt långt bak och satt och irriterade mig på att jag inte hörde föreläsaren, tycker det är lite dumt att de aldrig använder mikrofon i föreläsningssalen vi är i nuförtiden. Nåja, sen skulle jag då försöka plugga mig igenom alla bakterier och sånt men motivationen var verkligen inte befintlig. Såg den här dagen bre ut sig som en enda lång plugghetsdag som varar långt in på kvällen och ville spy, ungefär. Suttit hemma och pluggat de två senaste kvällarna, fast det har slutat med att jag gått ut i korridoren och latat mig med dåligt samvete, så hem ville jag inte heller åka.
Men sen när jag var på väg till tysta salen träffade jag en kompis jag inte sett på ett tag och det var kul! Sen hamnade vi ett helt gäng i tysta och det var lite mysig, jag fick ett bra hörn och solen sken nästan. Det gick relativt bra att plugga också, var ungefär så effektiv som jag planerat. Men det som gjorde min dag ljusare var när samma kompis frågade om jag ville med och äta middag på nation ikväll.
Det kändes som om det var precis det jag velat, fast jag inte kunnat sätta fingret på det. Och med den motivationen kämpade jag mig igenom normalfloran trots att min nacke skrek åt mig och sen, sen kom då äntligen belöningen! :)
Middagen var jättetrevlig! Och gott och billigt var det också; 40kr för oxfilé med potatismos och rödvinssås, mums! Konstaterar att man borde äta ute oftare, så himla mer najs än att äta hemma. Man slipper både laga maten, diska redskapen och dessutom får man ju den sociala biten på köpet!
 
 
Ska allvarligt överväga att lägga om min budget så fler utemiddagar får plats.

Köpte två toppar på Nellyrean för ca 2 dagar sen. Den vänstra köpte jag i silver men de är tydligen slutsålda så fick ta den guldiga för att visa bilden.

Men jag måste säga att jag blev lite besviken på rean. När de säger "toppar från 49k" så förväntar jag mig verkligen att MÅNGA ska kosta 49 och typ alla under 100, men så var det ju tyvärr inte. Det är väl jag som är snål och fattig student, skulle helst velat få dem typ gratis, haha! ;)

Hett tips från vår föreläsare: ha en egen skärbräda för kyckling och behandla kycklingen med största försiktighet (hon själv använde gummihandskar).
Anledningen: typ alla fåglar har numera bakterien campylobakter. Campylobakter kan växa till i kylskåp men dör om man tillagar kycklingen väl, men att skära annat tex sallad på samma skärbräda är ett big nono! Kyckling kan ju också ha salmonella, vilket är allmänt känt, men det är mindre än hälften så vanligt att infekteras av det än campylobakter.