Snart är det dags för Lunds universitets akademiska kapell (min symfoniorkester), akademiska kör och brassband att hålla julkonsert! Universitetsaulan är belyst med röda lampor och blåa snöflingor, biljetterna är helt slutsålda and it's gonna be so awesome! :D
Vad lustigt att jag i början av terminen gjorde en kategori som hette "Termin 7" och har typ noll inlägg i den? Så kan det gå ibland. Trist. 
Denna terminen har jag i alla fall läst om ögon, öron näsa hals, dermatologi, reumatologi, infektion och neurologi. Det har varit en jätterolig termin faktiskt! Mycket att göra, speciellt första halvan av terminen, men roligt! Vi har inte gått på så mycket avdelning denna terminen, vilket är ett plus, för arbetet på avdelning är väldigt segt och sällan så väldigt givande för en student. Det har varit desto mer mottagning - studentmottagning! Himla kul men också himla svårt, speciellt andra veckan på terminen när man skulle börja ta sina egna öron och ögon-patienter och inte kunde typ nåt än! Och så jar man fått göra så mycket själv! På öron fick jag fått kolla i öron, suga ut vax och kolla i svalg med fiberoskop. På derma fick jag ta stansbiopsi och operera bort en basalcellscancer och sy igen såret - helt själv! På reuma fick jag injicera kortison i en handled. På infektion fick jag göra en lumbalpunktion. Och hela tiden har det ställts krav på oss att presentera patienter muntligt, vilket ibland har varit jobbigt men nog bra träning det också. Och så har man fått se så mycket! Olika patienter och tillstånd. På dessa specialitéer kan man faktiskt SE saker med blotta ögat, vilket jag gillar! Som sagt en väldigt givande termin! 
Nu har jag bara en vecka på neuro kvar (en väldigt soft vecka!) och sen har jag tre veckors infektionsteori vilket nog också kommer bli lite lugnare.  (Förutom då tentaplugget som jag måste börja med typ nästa v!)

Anledningen till att jag inte har haft någon ledig tid är för att jag har fått pendla till Hstad hela tiden på helgerna, delvis för att min mamma har flyttat från oktober tom december. 20 år skulle rensas och flyttas till nya lägenheten, herregud vad mycket jobb! Men nu kan jag koncentrera mig på skolan igen, bara 4 veckor kvar att koncentrera sig på men jaja bättre det än inget. 
Detta är min första helt lediga och ensamma helg i Lund på denna terminen! Det känns konstigt, men jätteskönt! Sov länge idag, sen gjorde jag gröt till frukost och åt den i sängen framför julkalendern. Mys! Sen gjorde jag ingenting som tog några timmar och sen hann jag med lite plugg innan jag for med typ halva korridoren på en julkonsert i universitetsaulan som en korregranne var med och sjöng i. Och åh vilken mysig konsert! Är man van vid att repa hela november med samma gamla klassiska julkonsert med gamla orkestern så känns det så konstigt när nya orkestern endast repar totalt 3h på julrepertoaren för att den är så lätt och i princip bara består av komp. Och inte kör nya orkestern med julbord heller. Det saknar jag fruktansvärt mycket!
Men julkänslan spred sig när man fick sitta och lyssna på en massa julsånger. Jag har ju knappt ens julbakat (slängt ihop en sats lussekatter en gång) och julstjärnan kom med nöd och näppe upp vid första advent men resten av julpyntet ligger och väntar på att jag ska städa mitt rum så jag kan sätta upp det. Så städa rummet är precis vad jag ska göra nu. Roligare lördagskväll har man väl haft men ibland måste det till en städkväll alltså! För varje år på läkarprogrammet har det blivit mindre och mindre nerräkning till jul (vi har inte ens haft något årligt julbak i korridoren och det lär inte bli nåt heller!!) och det är ju trist. Så jag får la allt ta och städa och sätta upp julpyntet i alla fall!Lundagård var mysigt dekorerat, julstämning på det också!