Brukar göra min egna müsliblandning av naturella frön osv, men idag fick jag för mig att jag skulle rosta den för att spexa till tillvaron lite! Letade till och med upp ett recept för att jag var osäker, men det blev inte någon höjdare alltså. Alldeles för hög värme på ugnen = bränd müsli. För mycket olja = klibbig och fettig müsli. 
Räddade det jag kunde (burken var full när jag började) och det jag lyckades rädda smakar faktiskt ganska gott! Får egen-experimentera med receptet nästa gång så kanske det blir bra.


Om ni undrar vad jag har i är det: solrosfrön, pumpakärnor, sesamfrön, linfrön, hackade valnötter och mandlar (lätt ringlade med honung), physalisfrön och riven kokos. Och så pyttelite salt över allting. Kokosen var en riktigt dålig idé att rosta, den blev bränd på typ två sekunder, så nästa gång har jag i den efteråt. 
Jaha. Så gick det med mitt: jag tänker sticka ifrån jouren vid åtta så jag kommer hem tidigt och då är det ljust så därför kan jag ta cykeln utan cykellampor. 
Det blev såklart inte så. Och sen när klockan närmade sig nio fick jag diktat på diktat så självklart missade jag också 21.12-tåget. Och av någon konstig anledning går det inget 21.51-tåg idag så jag sitter nu och väntar i 1h och kommer vara hemma vid elva! Yeeey! Hoppas jag klarar mig hem i mörkret utan cykellampor för annars blir jag riktigt ledsen i ögat. 
Nu ska jag unna mig en glass som tröst.

PS till alla lundaläkarstudenter som ännu inte valt klinplacering: välj bara hbg om ni vill flytta hit eller älskar att förlora massa timmar dagligen på att vänta på och åka tåg! Ds 

För att avsluta lite glatt kan jag ju säga att jag gick mina sista två timmar med en riktigt bra handledare! Som när jag satt och dikterade kom och hämtade mig för att lyssna på en annan random patient med ett intressant blåsljud. Så nu har jag hört en pulmonalisinsufficiens. Visst blir ni avis? ;)

Update: sa jag att jag är hemma elva? Jag skojade, tåget är försenat så jag är hemma halv tolv. Måste ju prata sanning. Men jag har en glass med kolasås, det är en liten klen tröst.


Hjortron är typ bär av guld, att döma av syltpriset!