Blir så konfunderad när jag ser folk som fortfarande röker efter 3,5 år på läkarutbildningen - har ni lärt er Nånting över huvud taget? Tänkte ni sitta och med er rökandedräkt ge era patienter rådet att sluta röka? Eller skiter ni i det, för om man blundar för sig själv kanske man blundar för sina patienter också? Ignorerar de dåliga hälsoeffekterna av rökning? För man kan väl inte sitta och ge ett råd om att sluta röka till någon som inte läst om lungor och lungsjukdomar och i allmänhet andra sjukdomar och cancer och träffat patienter med KOL om man själv som Gjort det här i några år Ändå inte slutat? Jag förstår att det kan vara svårt att motivera sig till att sluta röka baserat på samhällets "rökning är dåligt/rökning dödar/rökning ger lungcancer" om man inte lärt sig det ingående och sett hur det förstört livet för många människor. Men jag kan inte förstå hur det kan vara så svårt när man har lärt sig allt det och sett dessa stackars människor. Jag förstår det verkligen inte. Typ högsta graden av förnekelse eller jag vet inte vad. Jag blir faktiskt nästan provocerad av det. Men det är ju onödigt att bli arg för nåt som inte påverkar mig och som jag antagligen inte kan påverka. Men snälla ni. Sluta röka!Igår klockan fem fick hela klassen ett mejl om att vår OSCE var rättad, där stod det att 10 av 25 personer behövde göra om en station (jag blev lite chockad. liksom vad hände där??? Förra året gjorde typ ingen om nån station alls!) och jag ba "okej me jag kommer ju definitivt vara en av de 10 men ändå lite skönt att det inte bara var jag som failade nån station liksom". Vidare i mejlet stod det att de som failat nån station skulle få ett personligt mejl "inom den närmaste timmen". 

Men jag fick inget mejl.

Jag väntade och väntade, uppdaterade min mobil, loggade in på datorn, loggade in på moodle. Men jag fick inget mejl! Till saken hör att jag var 99% säker på att jag skulle faila min hudstation så jag kunde liksom inte tro att det var sant. Att jag inte fick det där jäkla personliga mejlet! Jag funderade på om det har skett nån förväxling mellan mig och nån annan eller om de hade tekniskt strul eller något. Jag kunde liksom inte tro att det var sant.

Nu har det gått definitivt mycket mer än en "närmaste timme", typ 20 närmaste timmar. Så jag kanske vågar ropa hej nu, för det verkar som att jag är över bron?? ! 
Det finns ju kanske en risk att hon tänkte skriva "inom närmaste dygnet" eller faktiskt har blandat ihop mig med nån och inte upptäckt det än. Men alltså... jag tänker tillåta mig själv att vara glad nu!!! Så jippiiiiiieeee!!! Så jäkla glad och tacksam jag är för att jag klarade mig!!! :D :D Tacktacktack!! :D
Den praktiska tentan alltså. Det kändes ändå ok! Man går runt på olika stationer där man ska undersöka nåt eller svara på nån fråga på varje station, och så måste man klara minst 7 av 10 stationer för att klara själva tentan (annars måste man göra om med nästa termin vilket är om 5 månader och verkar sjuuuukt jobbigt). Men man måste i slutändan klara 10 av 10 så om man får fel på en-tre stationer får man göra om bara just dem. Är sjuuuukt osäker på om jag klarat hudstationen för mina sista 4 min där inne var bara reeen förvirring, och jag fattade inte vad som var hans slutfråga (den enda betygsgrundande frågan) för han fortsatte ställa frågor (antagligen för att leda mig rätt på traven inser jag nu) men det fattade inte jag då. Var bara sjukt förvirrad och stressad 
Meeen äsch, jag får se om nån dag om jag blir godkänd! Nu är mitt största orosmoment över i alla fall! Jag var sjukt nervös inför denna praktiska, vet inte varför för så nervös var jag inte förra terminen och har knappt upplevt det inför en skriftlig tenta. Mådde illa av nervositet igårkväll, kunde inte somna och vaknade kl 3 med bultande hjärta och helt uppstressad. Sååå, det är skönt att ha det gjort!! :)